Heerlijk gnuiven om schatrijke paradijsvogels!

Paris Hilton in 'The Simple Life'  en de serie rond de Kardashians volgde ik graag op enige afstand. Het is altijd heerlijk om je een beetje te verkneukelen over stierlijk verwende popjes en je smug te voelen omdat valse wimpers dragen geen eerste levensbehoefte voor je is.

Article continues after the ad

Vergeleken met de mensen in Bling Empire zijn de Hiltons en de K'tjes echter zo aards als een stel nuchtere Tukkers (en ik zeg dit met liefde, want ik heb jaren in Twente gewoond). Dit is next level rijkdom, waar ik zelfs in mijn stoutste dromen niet in de buurt van kan komen. 

Bling Empire (te streamen op Netflix) volgt L.A.'s superrijke Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse hedonisten die zich nergens voor generen en helemaal losgaan met fantastische feesten, glamour en drama. Privévliegtuigen, extravagante party's en complete vleugels vol couture, het komt allemaal langs. Denk aan de comedy Crazy Rich Asians, maar daar dan de realityversie van.

Ik kijk er ademloos naar, in mijn yogabroek, waarin ik niet yoga, want ik haat yoga. Juist nu eens per week boodschappen doen een hoogtepuntje is geworden, is het heerlijk om even in deze krankzinnige wereld te duiken. Geen tegenvallende nieuwsberichten over nóg latere vaccinnaties, geen verongelijkte wappies, geen Peter R. maar decadentie die je voorstellingsvermogen te boven gaat – het is een heerlijk tegengif voor de verveling in deze lockdown.

Inloopkasten (oké, inloopkamers) met eigen beveiliger? But of course. Grijpmachines vol Gucci? Waarom niet? Mondmassages? Nu ik zelf nog niet naar de pedicure kan, kijk ik er gefascineerd naar. Socialites Anna Shay en Christine Chiu onderhouden een vermakelijke vete. Ik ben Team Christine! Had ik al gezegd dat haar man afstamt van de keizerlijke Song dynastie? Kevin trekt intussen voortdurend ongevraagd zijn shirt uit om te laten zien hoe fit hij is, maar worstelt ook een tikje met zijn identiteit, als Koreaan die door Amerikanen is geadopeerd..

Stiekem ben ik jaloers op hun bravoure, omdat ik óók graag met een tiara op zou gaan winkelen. En tegelijk heb ik met ze te doen, want een onbeperkte creditcard blijkt geen garantie voor geluk in de liefde. Gelukkig hebben we Kane Lim nog, de schat die alles en iedereen bij elkaar houdt en hoort bij een familie dat elk luxe warenhuis in het Verre Oosten bezit. Geen wonder dat hij shoppen als therapie beschouwt: zijn schoenverzameling kan zich meten aan die van Céline Dion. En hij is zo hilarisch dat je hem alle wereldvreemdheid vergeeft.

En dit alles dus bestrooid met diamanten, heel veel diamanten. Is het verheffend? Nee. Realistisch? Absoluut niet, maar realisme is wel het láátste waar ik nu naar verlang – elke dag is me al veel te realistisch. Ik geniet juist erg van kijken met de blik op oneindig en een glas gin-tonic in mijn hand. Er staan acht afleveringen live, seizoen twee is in de maak. Zoals Christine zegt:  'Als je dacht dat ik een grote bom dropte in seizoen één, dan heb je nog géén idee.' Ik kan niet wáchten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in