Zo'n fijn pakje, je zou het bijna aan jezelf sturen.

Poëtisch met een vleugje Nordic, maar toch echt Dutch Design. Eco-vriendelijk en fairtrade geproduceerd. En met een hoofdrol voor de natuur. Wat vind je van dit stijlvolle kerstdorp 2.0? Nederland ontwerper Jurianne Matter levert de mooiste dingen om alvast een beetje een decembergevoel in huis te halen of aan iemand anders te geven.

In minder dan 10 minuten bouw je bijvoorbeeld deze 30 cm lange spar van papier. Het lichte beukenhout van de stam bevat gaatjes om de takken door te rijgen. Je hoeft niets te knippen: Alle delen zijn voorgestanst, voorgerild en van gaatjes voorzien. En natuurlijk zit er ook ijzerdraad bij waarmee je de delen aan elkaar zet. De boom arriveert als een plat A-4 setje en past door de brievenbus.

Article continues after the ad

Beeldig als tableau bij de boom zijn deze Bygge tiny houses die je volgens dezelfde technieken in elkaar zet. Mooie sfeermakers en leuke cadeautjes: ook de huisjes arriveren in platte pakketjes die door de brievenbus kunnen en na de feestdagen stijlvol blijven.

Bygge tiny houses: € 15,95
Fir tree: € 17,95
Cypress tree: € 13,95
Oak tree: € 13,95

Foto's © Juriannematter.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in