Messika x Moss is al even boho chic als Kate zelf.

Als model heeft Kate Moss nog net de kroonjuwelen niet omgehad, maar is ze verder niet onbekend met het showen van prachtige sieraden. Als stijlicoon leverde ze al een paar keer eigen collecties af, maar aan juwelen waagde ze zich nooit.

Tot nu toe: samen met Parijse sieradendesigner Valerie Messika leverde ze haar eerste haute joaillerie collectie af.

Article continues after the ad

"We kenden elkaar al uit Parijs en ik was vorig jaar het gezicht van haar collectie," zegt Moss. "We hadden zo'n klik dat het tot een samenwerking is gekomen. Naar onze eerste vergadering heb ik mijn sieradendoos meegenomen, om te laten zien wat ik mooi vond en haar een idee te heven van mijn bohosmaak. Er zijn heel wat moodboards heen en weer gegaan tussen ons."

Hoe zou ze de collectie zelf omschrijven? "Boho, tijdloos, eclectisch, héél Talitha Getty met kwastjes, laagjes en uiteraard tónnen diamanten," zegt Kate. "Het is een beetje vintage met het speelse van de jaren zeventig en het decadente glamoureuze van de jaren twintig. Vrouwen willen diamanten dragen met een moderne twist en zich comfortabel voelen."

Foto's © Chris Colls

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in