Het Tillandsia-collier zweeft boven diamanten pavé.
Het Tillandsia-collier zweeft boven diamanten pavé.

Haute joaillerie geïnspireerd op botanicals en wildlife.

Haal je kennis van Fibonacci-reeksen maar even op, want de nieuwe [Sur]Naturel collectie van Cartier is geheel gebaseerd op [wiskundige]  vormen en reeksen uit de natuur.

Voor de juwelen zijn de allerbeste stenen gebruikt en het effect is adembenemend, zoals in het Hemis-collier, waar het pantermotief van het merk terugkomt in onregelmatige opalen die samen met de diamanten wel wat lijken op kiezels in een rivierbedding.

Article continues after the ad

De panter die al sinds 1914 een hoofdrol speelt bij Cartier komt terug in het Panthere horloge: de Panthere Tropical, 'een dierlijke-organische hybride' van geel goud, coraal, onyx en diamanten.

Om het in het dierlijke te houden liggen de diamanten van het Opheis-collier als schubben van een slang over elkaar heen. De kop is een Zambiaanse smaragd van 52.94 karaat.

En het Sinope-collier is geïnspireerd op de manier waarop water beweegt. De blauwe rand is lapis lazuli. Aangevuld met witte diamanten en vijf Ceylon saffieren. Voor alles geldt: prijs op aanvraag. 

Foto's (c) Cartier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in