Dít is de personal shopper van de ultrarijken.

Julia Castelli werkt als personal shopper voor de ultrarijken. Of ze nu een landgoed, onvindbare haute couture, een Picasso, een jacht of een volbloed zoeken, ze regelt het met haar bedrijf in Lifestyle Management. "Ik ben er voor speciale klanten met speciale wensen," zegt ze. "Het is een zeer vreugdevolle baan die ik voor mezelf heb gecreëerd."

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Julia Castelli Lifestyle (@julia_castelli_lifestyle) op

Meest ongebruikelijke verzoek? "Een renpaard met een speciale bloedlijn," zegt Julia. "Het was een geschenk voor een president, ik kan uiteraard niet zeggen wie. Het paard moest worden gevonden, gekocht en first class worden vervoerd, om te worden afgeleverd met een strik. Dat was een bijzondere opdracht."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Julia Castelli Lifestyle (@julia_castelli_lifestyle) op

Het liefst jaagt ze op bijzondere edelstenen: Julia is een afgestudeerd 'gemologist' die werkte voor Chanel en Chopard en inmiddels zelfstandig samenwerkt met haute joaillerie labels als intermediair voor haar klanten. Ze kickt erop een bijzondere steen te kunnen vinden voor iemand met speciale wensen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Julia Castelli Lifestyle (@julia_castelli_lifestyle) op

Wat ziet Castelli voor trends op het gebied van juwelen? "Ik zie dat haute joaillerie met ontwerpen komt die meer gericht zijn op een jonger publiek," zegt ze. "En ik vind het geweldig om meer kleur te zien. Gekleurde edelstenen zijn echt trending en dat vind ik fantastisch. Als je wilt investeren: doe het in diamanten van het hoogste niveau in kleur en helderheid in meer dan 5-karaat en robijnen, smaragden en saffieren, die zijn het meest waardevast."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Julia Castelli Lifestyle (@julia_castelli_lifestyle) op

En voor wie qua budget geen pondje robijnen kan kopen? "Ik ben van mening dat een echte steen ook echte magie heeft," zegt Castelli. "En dat iets extra waarde krijgt als je ervoor spaart. Maar qua kleding mix ik ook designerstukken met high street labels, dus laat je niet tegenhouden, als je het maar echt mooi vindt. Juwelen staan voor mij voor expressie, power, stijl, vrouwelijkheid en zelfvertrouwen. Een sieraad is iets heel persoonlijks, iets dat je definieert en complimenteert. Het maakt je outfit compleet, het brengt lichtjes in je ogen – een edelsteen kan heel krachtig zijn. Hij heeft een eigen verhaal en samen vorm je een nieuw verhaal."

Nog tips? "Ik mix graag verschillende stijlen in kleren en juwelen, afhankelijk van mijn agenda van de dag en mijn stemming," zegt Julia. "Groot, subtiel, trendy, cool – ik heb genoeg zelfvertrouwen om het allemaal te kunnen dragen en ik selecteer op waar ik er blij van word. Ik bevind me in de luxe positie dat ik alles kan dragen wat ik wil, behalve dan de kroonjuwelen. Maar het is echt niet allemaal haute joaillerie, ik draag ook veel fashion jewellery. Dat zou mijn advies aan iedereen zijn: versier het leven, zorg hoe dan ook voor een beetje flonker in je dag."

Foto's Julia Castelli, met dank aan L'Officiel, Gemologue

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in