Ruim 965 euro per rol, maar dan heb je ook wat.

Engeland roddelt en reutelt al dagen over de renovatie van de ambtswoning van premier Johnson. Die heeft inmiddels al 230.000 euro gekost aan de flat van Downing Street 11, waar hij woont met zijn partner Carrie Symonds en zoon Wilf.

De meeste premiers wonen op no 11 want die woning is met vier slaapkamers iets groter dan de flat boven no 10. Maar ook weer niet zo riant dat je er zonder enige moeite 230.000 euro in kunt stukslaan, daar moet je echt je best voor doen.

Wallpaper Gate  

Enter 'Carrie Antoinette' zoals de tabloids haar hebben gedoopt.

Article continues after the ad

Die heeft een uitstekende smaak, vooral in behang.  Bij eco interior designer Lulu Lytle shopte ze gouden behang van 965 euro per rol…

…en ook de rest van stoffering komt er vandaan. Dit zijn overigens geen foto's uit Downing Street 11, het is even om je een idee te geven van de stijl. 

De Britse premier krijgt op jaarbasis 34.500 euro om de ambtswoning van te onderhouden. Ook de Blairs overschreden dat budget ruimschoots, Theresa May en haar man Philip maakten er amper gebruik van en kochten slechts een bankje, een, lamp en wat geurkaarsen.

De belastingbetaler draait overigens niet op voor de extra kosten van Boris en Carrie, de premier heeft zijn 'vrinden' gevraagd de boel mee te financieren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in