Iedereen van Jackie O. tot Sean Connery overnachtte er.

Ja, het kost je 19 miljoen pond. Maar in Buckinghamshire staat nu een párel van een Britse cottage te koop. Picture perfect en met een enorme societygeschiedenis die toch bijna elke koper moet aanspreken.

Het gaat om Turville Grange, het voormalige huis van socialite slash prinses Lee Radziwill. Zij was als zusje van Jackie O. ooit een zeer beroemde societydame in Groot-Brittannië en trouwde met een Poolse prins met wie ze haar droomhuis kocht.

Article continues after the ad

Nadat zij scheidden was het stulpje thuis voor de Amerikaanse zakenman Henry Ford II, die het kende via de Kennedy's. Zodoende kwamen er allerlei beroemde gasten langs in het plaatje van een huis, vooral toen Lee en haar prins er nog woonden. Jackie sliep er, net als prinses Margaret (natúúrlijk, in welke kringen zat zij niet?), Sean Connery en Liza Minelli.

Ook zonder dat soort voorgeschiedenis is het huis natuurlijk zeer de moeite waard. Er is een hoofdhuis van bijna 800 vierkante meter met tien slaapkamers (vijf voor bewoners en gasten, vijf voor personeel). Maar het gastenhuis (The White House, speciaal zo genoemd voor de Kennedy's) is ook nog eens prachtig, en er staan nóg twee cottages met twee slaapkamers op de gronden. En stallen. En een kas. Alles voor je Great British Dream, kortom.

Beeld: Knight Frank/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in