De steen die diamant gewoontjes laat lijken.

Een van de mooiste sieraden die dit awardsseizoen op de rode loper schitterde, was het diamanten Louis Vuitton collier dat actrice Florence Pugh droeg. 

Ze mocht het lenen uit de haute joaillerie collectie Riders of the Knight, ontworpen door Francesca Amfitheatrof en geïnspireerd op Jeanne d'Arc en middeleeuwse harnassen.

Article continues after the ad

Tegen de wat strenge, strakke diamantenlijn van dit collier steekt de roze steen met een iets oranje gloed extra fraai af. De 20-karaat joekel is geen roze diamant, maar een Imperial Topaz (Keizerlijke Topaas), een zeer zeldzame steen die in de 19de eeuw voor het eerst in het Oeralgebergte werd ontdekt.

De tsarenfamilie claimde er het exclusieve recht op. De steen is nog steeds zeer zeldzaam, voor zover bekend hebben alleen de Zweedse royals er een groot stuk mee in de collectie, ooit verkregen via een adellijk Russisch familielid. Koningin Silvia droeg het bij de uitreiking van de Nobelprijzen in 2003 en je ziet hier prachtig de roze gloed.   

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in