Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hermès heeft nu een vegan Victoria tas!

Luxe materiaal, made in… het laboratorium? Na 184 jaar gespecialiseerd te zijn geweest in leer, is Hermès tot de conclusie gekomen dat er andere tijden zijn aangebroken, waarin duurzaamheid en diervriendelijkheid een grote rol spelen. Het label is in zee gegaan met MycoWorks om twee leeralternati...

Hermès heeft nu een vegan Victoria tas!

Luxe materiaal, made in… het laboratorium?

Na 184 jaar gespecialiseerd te zijn geweest in leer, is Hermès tot de conclusie gekomen dat er andere tijden zijn aangebroken, waarin duurzaamheid en diervriendelijkheid een grote rol spelen.

Het label is in zee gegaan met MycoWorks om twee leeralternatieven te ontwikkelen op basis van paddenstoelen. Het leverde materiaal op dat veel op het kalfsleer van Hermès lijkt en amberkleurig materiaal dat niet onderdoet voor het Sylvania van het label.

Hermès’ artistic director Pierre-Alexis Dumas relativeert de switch: Wat MycoWorks doet verschilt op zich niet van wat wij altijd al deden: ruwe materialen transformeren en er het mooiste uithalen."

De paddenstoelentas zal de leren Victoria niet vervangen, maar zorgt voor meer keuze voor de klant. De Vegan Victoria zal eind 2021 verkrijgbaar zijn, een prijs is nog niet bekend.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in