Echt waar, deze draak is een kroonluchter van 60 meter.

Je moet er wel een beetje ruim voor behuisd zijn, maar dan heb je als zéér chique Mother of Dragons wel de kroonluchter van de eeuw.

Dit lichtgevende kunstwerk is 60 meter lang, weegt 40 ton (éven het plafond verstevigen, dus) en is door Lasvit gemaakt van 2,5 miljoen Swarosvski-kristallen.

Article continues after the ad

Het is niet de enige ter wereld, haar zusje hangt ook in het Imperial Casino in Saipan: ze 'vechten' om een vlammende parel (net toen je dacht dat het niet méér Game of Thrones kon worden).

Door de ingebouwde lichtelementen kan elke 'schub' van kleur veranderen, wat het een en ander nog spectaculairder maakt.

De draak is een populair symbool in China, uit de vijf vingers van dit exemplaar valt op te maken dat dit er eentje van de hoogste (keizerlijke) orde is.

Het duurde drie jaar om de draken te maken en de ontwerpers hopen op een Guiness World Record als grootste juweel ooit gemaakt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in