Exclusieve collectie van Ole Lynggaard Copenhagen x Net-a-porter.

Bij Denemarken en olifanten denkt de gemiddelde royaltywatcher onmiddellijk aan de Order van de Olifant, de hoogste Deense Ridderorde, die al sinds de 15de eeuw bestaat.

Het is een joekel van een orde die vraagt om een bijpassende ondergrond.

Article continues after the ad

Het is verbazingwekkend hoe zo'n exotisch dier zo'n hoofdrol in een Scandinavisch land heeft gekregen, maar tussen de 17de en 19de eeuw had Denemarken wat kleine koloniën en handelsposten in India – daar is de orde vermoedelijk op geïnspireerd.

De 'Elefantordenen' wordt vrijwel alleen uitgedeeld aan staatshoofden en leden van regerende vorstenhuizen – koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in 2015 opgenomen in deze orde - HM draagt 'm hier op weg naar het staatdiner. 

Het is dus niet zo dat je bij koningin Margrethe kunt aanbellen voor óók zo'n fijne olifant. Maar niet getreurd: juwelier Ole Lynggaard Copenhagen, een favoriet van kroonprinses Mary, heeft in samenwerking met Net-a-porter de capsule collectie 'Wild at Heart' ontworpen...

... voor wie toch het betere Deense olifantengevoel wilt dragen.

De vijf sieraden met olifanten zijn vanaf 1100 euro exclusief verkrijgbaar bij Net-a-porter...

...en de winst gaat integraal naar Space for Elephants, een liefdadigheidsorganisatie...

...die cruciale ondersteuning biedt in het beschermen van olifanten in Afrika en hun natuurlijke habitat.

Foto's (c) Ole Lynggaard Copenhagen, Det Danske Kongehus, Net-a-porter, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in