Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gwyneth Paltrow: nieuwe juwelen en slechte timing

Een beetje meer sisterhood zou haar niet misstaan. De prijzige kaars die rook naar haar vagina en de luierset van alpaca en edelstenen zou je nog als humor voor heel rijke mensen kunnen afdoen. Maar met de nieuwe juwelencollectie van Gwyneth Paltrow is het menens. G. Label: The Jewelry Collection...

Gwyneth Paltrow: nieuwe juwelen en slechte timing

Een beetje meer sisterhood zou haar niet misstaan.

De prijzige kaars die rook naar haar vagina en de luierset van alpaca en edelstenen zou je nog als humor voor heel rijke mensen kunnen afdoen. Maar met de nieuwe juwelencollectie van Gwyneth Paltrow is het menens.

G. Label: The Jewelry Collection is haar nieuwste Goop-baby. Een collectie met minimalistische ontwerpen "om elke dag te dragen, geïnspireerd door erfstukken uit het verleden die werden gehuld in een vleugje moderniteit," aldus Gwyneth.

Er hangt een fors prijskaartje aan: voor een halsketting met diamanten moet € 7600 worden betaald. Het goedkoopste stuk is een één enkele oorbel (dus geen set) van zo’n  € 480. Over smaak valt te twisten, maar de ontwerpen onderscheiden zich niet heel nadrukkelijk van wat er al op de markt is.

De prijzen liggen gevoelig in een tijd waarin veel mensen amper rond kunnen komen. 'Het is beschamend en erg ongevoelig om zo’n dure lijn te promoten in een periode waarin de meerderheid worstelt om zelfs maar de gewone dingen in het dagelijkse leven te kunnen betalen,' is de teneur op de socials.

Ook niet helemaal lekker viel het moment van de introductie. Paltrow bracht de collectie namelijk uit een dag nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het historische arrest Roe vs. Wade vernietigde, waardoor Amerikaanse staten het recht hebben om abortus te verbieden. 

"Stop misschien even met geld verdienen en geef je medevrouwen een stem van steun nadat hun menselijkheid is weggenomen", reageerde een volger op sociale media. "Gwyneth heeft zich nog niet uitgesproken over de vernietiging van het arrest, maar promoot ondertussen juwelen die slechts 1 procent van de Amerikanen kan betalen. Hoe wereldvreemd", reageerde iemand anders. Voor wie toch even wil kijken: je vindt de sieraden hier.

Foto's (c) Goop

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in