Opwinding in het land der flûtes 🥂

Het feit mensen minder uitgaan, wil niet zeggen dat er ook minder geproost wordt: champagne smaakt ook prima op het eigen terras, tenslotte. En er zijn drie mooie nieuwe op de markt gekomen (en een klassieker die je niet wilt missen).

Bollinger's PN is de eerste nieuwe cuvée van het label in meer dan tien jaar. Je kunt 'm zien als het zusje van de exclusieve blanc de noirs Vieilles Vignes, ze is ontworpen om Pinot Noir van verschillende terroirs uit verschillende jaren te laten shinen. De eerste lichting is gebaseerd op de oogst in 2015 in Verzenay: fris, vijg, mineraal. 

Article continues after the ad

Gosset 12 Ans de Cave a Minima Brut heeft buitengewoon lang mogen rijpen voor een champagne, wat een diepe smaak oplevert: appel, toast, biscuit, zuurtjes – lekker met pata negra of zachte witkorstkaas, zoals comté.  

In de Champagnestreek was 2010 een slecht jaar, waar slechts weinig bijzondere champagnes uit zijn voortgekomen. Dom Perignon waagde desalniettemin de gok met hun nieuwe 2010: fruitig, robuust en met veel body voor een champagne.

Naast dit tegendraadse trio is er ook nog een nieuwe Charles Heidseick 2012 die ouderwets geweldig is: citrusachtig, rokerig, romig en licht. Mocht je hier een fles van kunnen bemachtigen, aarzel niet.

Foto (c) iStock, met dank aan Financial Times  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in