Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In februari draait alles om amethist

Nieuwe maand, nieuwe edelsteen. Amethist is de geboortesteen van februari, een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. In de wereld van edelstenen en mineralen staat hij bekend om een beschermende en zuiverende werking. De steen helpt meer zelfinzicht te krijgen en zo...

In februari draait alles om amethist

Nieuwe maand, nieuwe edelsteen.

Amethist is de geboortesteen van februari, een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. In de wereld van edelstenen en mineralen staat hij bekend om een beschermende en zuiverende werking. De steen helpt meer zelfinzicht te krijgen en zou helpen bij slaapproblemen. Het is daarnaast de steen die het meeste met intuïtie en spirituele groei wordt geassocieerd. Nouveau selecteerde de mooiste manieren om amethist te dragen of in huis te hebben voor je.  

Moderne druppelhangers van amethist om zelf een ketting mee samen te stellen (Edelsteen Atelier € 2,60 per steen)

Tigela schalen van amethist (Vis-a-vis Paris, prijs op aanvraag)

Loulou de la Falaise oorhangers met amethist (Net-a-porter € 390). 

Signature Bejewelled Eau de Parfum Bond no 9, met oud-extract, roos, tonkabonen en musk in een met amethisten bezet flesje (Harrods, € 1310)

Daniela Villegas’s paarse Guelaguetza ring met amethist is omcirkeld met een diamanten slang (Matches Fashion € 19.452).

Levend stilleven om uren naar te kijken of als focuspunt bij meditatie: een amethist geode.

'Gabrielle d'Estrées' oorhangers van Marie-Hélène de Taillac (Net-a-porter € 4700). 

Fotobehang amethist (Behangexpert, vanaf € 75)

Armband met amethist (Yogi Byoux € 70)

Witgouden ring met 0.19 ct paarse amethist van Diamond Point (Bijenkorf € 837)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in