De Amadea © Imperial Yachts
De Amadea © Imperial Yachts

Een sneeuwkamer in de tropen. Op zee. But of course.

Het drijvende eiland is uit en ook de personal onderzeeboot is een beetje passé, liefhebbers van yachting zetten nu vooral in op luxe ervaringen. Zo is de sauna aan boord niet meer compleet zonder een aangrenzend sneeuwkamer voor een tintelende 2.0 ijsbad ervaring.

Trend onder de superrijken is dat ze zich graag voordoen als duurzaam. Dit betekent dat het drijvende eiland -jachten die zo groot zijn dat ze de gemiddelde haven niet inkomen – in rap tempo uit de mode raakt. Daarvoor komen customized yachts in de plaats. Minder groot als de Katara hieronder, maar wel super-de-luxe.

Article continues after the ad

Tijdens de Monaco Yacht Show – zeg maar de Hiswa voor miljardairs – dreef er voor zo'n 4 miljard euro aan jachten in de haven en voor de kust. Het gemiddelde jacht was er 50 meter lang en kostte 38 miljoen euro, maar er zijn uiteraard uitschieters. Zoals…

De Tis

© Yacht Charter Fleet

De Tis is een ijsbrekend superjacht voor de miljonair die comfortabel op Antarctica-avontuur wil. Het jacht heeft vijf dekken, een met de hand beschilderde tearoom, balustrades met ranken van bladgoud en een spa en een zwembad met daarin Swarowski-tegels die kunnen twinkelen dankzij ledjes.

© Yacht Charter Fleet

Denk bij de inrichting aan Versailles-op-Zee. Daarnaast zijn er twee helikopterplekken aan boord, van de voorste kan desgewenst een disco worden gemaakt.

De Amadea

© Imperial Yachts

Als je als boegbeeld roestvrijstalen art deco albatros van vijf ton meetorst, zegt dat iets over de rest van een jacht. De Amadea heeft zes dekken die een beetje overhangen wat voor intieme loopjes zorgt. Verder een zwembad van tien meter lang (met een bar) en een waterval, in het hart van het schip een atrium van twee verdiepingen met parket, wanden vol in leer gebonden boeken  en op de bovenste verdieping een open haard en een grand piano.

© Imperial Yachts

Op het bovenste dek is een eetzaal voor 24 gasten die eruit ziet als een Victoriaanse kas met klimplanten, kroonluchters in plantvorm en plafondpanelen die kunstdaglicht naar beneden schijnen.

De Lady S

© Yacht Charter Fleet

Dit jaar te water gelaten bij Nederlandse jachtwerf Feadship: de Lady S, 93 meter luxe in een vreemd semi-vintage design van Michael Leach. Het jacht is te huur voor € 1.470 miljoen per week en biedt vier VIP-hutten, een helikopterplek, een basketbalveld...

© Yacht Charter Fleet

... een zwembad met een glazen bodem en een eigen IMAX theater voor de betere 3D ervaring, het eerste dat is geïnstalleerd op een superjacht. Bonuspunten voor Reymond Langton Design die elke kamer inrichtte als 'een juwelendoos'.

Foto's (c) ANP, tenzij anders aangegeven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in