Daar zit een diepere betekenis achter!

Kamala Harris kan er in worden uitgetekend: een snoertje parels. Ze heeft ze in alle kleuren, enkele snoeren, dubbele snoeren, parels in combinatie met schakels...

Article continues after the ad

...het is het accessoire of choice van de vrouw die morgen de eerste vrouwelijke vice-president van de Verenigde Staten wordt.

Parels zijn populair in de politiek: ze staan voor onkreukbaarheid en integriteit. Harris' liefde voor een snoertje gaat echter verder terug. Op haar afzwaaifoto die in 1986 op Howard University werd genomen draagt ze al trots parels.

Ze was daar lid van de  Alpha Kappa Alpha sorority, de eerste 'Zwarte Griekse' vrouwelijke studentenvereniging. En die refereert aan de oprichters en leden als de 'Twenty Pearls'. Elk nieuw lid krijgt na de inwijding / ontgroening een speciale badge met twintig parels.

Veel sororities hebben hun eigen embleem, Kappa Alpha Theta heeft een vlieger, Delta Gamma een anker, maar de parel is net even wat draagbaarder. "Parels representeren verfijning en wijsheid," zegt Glenda Glover, internationaal voorzitter van Alpha Kappa Alpha en voorzitter van Tennessee State University, in Vanity Fair. "We trainen jonge vrouwen om leiders te zijn en de wijsheid te vergaren om te kunnen leiden. Dat gaat hand in hand met waar Alpha Kappa Alpha voor staat."

De parels die Kamala draagt zijn gewoon van haar en horen bij haar, "maar voor haar sorority-genoten staan ze voor solidariteit," zegt Glover. "Het is een mooi moment voor Alpha Kappa Alpha. Voor vrouwen van kleur. Voor vrouwen in het algemeen. Parels of niet, ze is een inspiratie."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in