Vandaag in Amsterdam, deze parel op rails.

Zeg Orient Express en we krijgen gelijk beelden van dik fluweel, champagne en eersteklasservice. En dat is nergens zó waar als in de beroemde Venice Simplon Orient Express, die vandaag voor het eerst sinds 1920 in Nederland arriveert.

Article continues after the ad

De zeer exclusieve trein (eigenlijk niet eens het goede woord) van Belmond vertrok maandag vanuit Venetië, langs Parijs en Brussel, naar Amsterdam. Waar hij de 24e weer met zeventien roaring twenties rijtuigen weer terugkeert naar Venetië in wat toch wel een ware droomreis is.

Op naar Italië op een heel andere manier dan je waarschijnlijk gewend bent

Overal waar je kijkt is het een pláátje, zo'n Belmond-trein

Slapen kan op meerdere niveaus van luxe, maar wil je écht uitpakken dan boek je een Grand Suite. Met naast een fijne woonkamer en een zalig bed ook je eigen badkamer en champagnebutler.

Zo is een nachtje slapen in de trein natuurlijk ook bepaald geen straf.

Luxe is daarbij een kernwoord: een reis van één nacht van Amsterdam naar Venetië maak je aan boord van de Venice Simplon vanaf 2920 euro. Daar is dan natuurlijk wél twee keer lunch, een luxe viergangendiner en een zalig ontbijt bij inbegrepen. En je voelt je als een million bucks aan boord, dat helpt ook.

De ervaring van je leven, dat staat vast. En een prachtige bestemming voor al dat vakantiebudget dat in pandemietijden niet opgemaakt kon worden. Boeken kan via Belmond.com.

Beeld: Belmond

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in