Na 25 jaar gaan ze weg uit Los Angeles en hun villa staat nu te koop.

Sharon en Ozzy Osbourne verlaten Los Angeles en het huis dat ze in 2015 kochten. De woning in Hancock Park is een beetje opgefrist (aan de stijl te zien door Martyn Lawrence Bullard) en totally Osbourne qua decadentie en glamour met een vleugje faux historisch.

Het staat in de verkoop omdat Sharon en Ozzy zich weer in Engeland vestigen: dit is Welders House, hun Britse stulpje. Sharon is in Engeland co-host van een talkshow met Piers Morgan, Ozzy lijdt aan Parkinson en wil bij haar zijn.

Article continues after the ad

Welders House, hun landgoed in Buckinghamshire (op een uur rijden van Londen) wordt weer hun vaste basis. In LA houden ze nog wel de twee buurappartementen aan die ze bezitten in Sierra Towers.  

De enorme villa in Hancock Park is gebouwd in 1929 door architect AK Kellogg en telt zes slaapkamers, zeven badkamers en vier wc's. Het is een buitengewoon grote woning die 18 miljoen dollar moet opbrengen. Het huis is niet zichtbaar vanaf de weg en is omringd door een groene tuin met volwassen bomen. Links leidt een porte-cochère (koetspoort) naar aan vrijstaande garage die helemaal achterin op het perceel ligt. Bovenop de garage bevindt zich een appartement voor gasten of personeel.

De monumentale voordeur verraadt al iets van wat je binnen aantreft...

... een handbeschilderd, deels gouden plafond, een klassieke trap en een gouden kroonluchter in de hal.

De kroonluchters komen terug in deze woonkamer.

Daarnaast is er een gezinskamer met een roze bank…

… en iets wat de makelaar een bibliotheek noemt. Laten we het houden op wat kasten met boeken en een enorm tv-scherm.  

In de keuken een fornuis van La Cornue. Het zitje is verwerkt in een kookeiland / counter en de keuken biedt rechtstreeks toegang tot de gezinskamer.

Er kan buiten worden gegeten op de loggia die een open haard heeft met daarboven wederom een tv-scherm. Er staat hier ook een ingebouwde barbecue en een pizzaoven.

Op de eerste verdieping loopt het fraaie plafond door en waan je je in een oud Italiaans huis door al het antiek.

De grote slaapkamer heeft een eigen zithoek met open haard. Aangrenzend zijn twee badkamers en twee kleedkamers.

De kleedkamers hebben het formaat van een flinke winkel, dit is die van Sharon.

Ook in de badkamers kroonluchters; het vrijstaande bad moet voor Ozzy een uitdaging zijn geweest, gezien zijn huidige conditie.

In het huis bevindt zich een lift die naar alle etages leidt, waaronder de kelderverdieping waarin zich een huisbioscoop bevindt.

Dit is een van de vier toiletten in het huis: je kijkt je ogen uit.

In de achtertuin bevindt zich een zwembad met een ingebouwde jacuzzi, het mozaïek is met de hand gelegd.

Foto's © Hilton & Hyland, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in