Jung heeft eindelijk het licht gezien.

Een lichtknop is geen object waar je nu normaal gesproken heel veel aandacht aan besteed. Maar stel nu dat je bezig bent met een verbouwing of thuis graag de puntjes op de i van je interieur zet, dan kun je nu je hart ophalen aan de gekleurde lichtknoppen van Le Corbusier (1887-1965).

De klassieke LS 990 schakelaar van Jung – je hebt 'm vermoedelijk duizenden keren aan en uit gedaan zonder te beseffen dat het Serieus Design was - krijgt naast alpine wit en zwart, nu ook 63 andere tinten toegewezen. En dat kleurenpalet is ontworpen door Le Corbusier, één van 's werelds beroemdste architecten uit de 20e eeuw.

Article continues after the ad

De Zwitserse ontwerper ontwikkelde het unieke kleurensysteem in twee etappes. Het eerste palet werd gepubliceerd in 1931, het tweede in 1959. In 1931 met 43 gedempte tinten en in 1959 met 20 wat sterkere kleuren.

Voor Le Corbusier ging het om kleurharmonie, het effect van kleur op de mens en op de ruimte. Zijn paletten zijn gebaseerd op de herhaling van uitgelezen grondtonen waarvan hij andere tinten afleidt.

De kleuren zijn doorgaans harmonieus en laten zich goed combineren, waardoor ze nog altijd een inspiratiebron zijn bij de vormgeving van ruimtes en gebouwen.

Met het duurzame materiaal en de strakke vormgeving bewijst de LS 990 schakelaar zich al 50 jaar als tijdloze hit. Verkrijgbaar in Duroplast of metaal, in enkele schakelaars tot 4-voudige tasterset, draaidimmers en wandcontactdozen. Les Couleurs® Le Corbusier van Jung worden met de hand gelakt om het matte, licht ruwe oppervlak te verkrijgen.

Foto's © Jung / King George

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in