Wees gerust, er is geen koninklijke eik voor gesneuveld.

De naam van het Royal Oak horloge wekt al sinds de introductie in 1972 vragen op, want het is niet van hout en werkelijk niets verwijst naar de boom, of het zou de stevige uitstraling moeten zijn.

De naam is een verwijzing naar acht schepen (de kast is achthoekig) in de Britse Marine die op hun beurt zijn genoemd naar een oude holle eik...

...waarin koning Charles II zich verschool om in 1651 te ontkomen aan de Roundheads in de Slag om Worchester. De boom staat er nog altijd. 

Article continues after the ad

Die robuuste achthoekige kast met schroeven heeft zich inmiddels als bijna even tijdloos bewezen en biedt een look waarop kan worden doorgeborduurd. Audemars Piguet introduceert dan ook vier nieuwe modellen Royal Oak horloges.

De 34 mm Royal Oak Selfwinding is uitgevoerd in zwart keramiek en rosé goud details.

Van de Royal Oak Frosted Gold Selfwinding is de 34 mm kast gemaakt van 18-karaat wit goud en saffierkristal.

De 18-karaat rosé goud Royal Oak Selfwinding Chronograph in 38 mm heeft baguette-cut amethisten en andere edelstenen die passen bij de paarse wijzerplaat.

En de Royal Oak Frosted Gold Double Balance Wheel in 41 mm is helemaal Pride met regenboogdetails in veelkleurige edelstenen. Waarmee bewezen is dat ook legendes met hun tijd meegaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in