Calling All Chocoholics!

Primeurtje voor Magnum: als eerste in Europa introduceert het merk ijs met Ruby chocolade. Die roze chocolade wordt gezien als de grootste innovatie in de chocoladewereld na de ontdekking van witte chocolade tachtig jaar geleden. Het is een vierde type chocolade, na puur, melk en wit.

De Ruby cacaoboon werd door Barry Callebaut, ‘s werelds grootste chocolade fabrikant, ontwikkeld tot eetbare chocolade. Een proces dat ruim tien jaar in beslag nam en in 2017 werd gepresenteerd.

Article continues after the ad

Door het productieproces van de Ruby cacaoboon komt de kenmerkende bessensmaak en roze kleur naar voren, wat zorgt voor een nieuwe smaakervaring, vrij van toegevoegde kleur- en smaakstoffen.

De bijzondere smaak en verschijning maken de roze chocolade een hit onder chefs en chocolatiers wereldwijd en nu kun je er dus ook zelf in happen in de vorm van een ijsje: als smaakervaring zal het helemaal nieuw voor je zijn: niet bitter, zoet of alleen maar romig, maar een op zichzelf staande categorie.

Foto's (c) iStock, Magnum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in