Tiffany's op herhaling voor de Wereldtentoonstelling.

Tiffany & Co heeft zichzelf overtroffen met een collier van 30 miljoen dollar. Je kunt je afvragen wie ermee rond zou durven leven, want zelf bij de presentatie op de Wereldtentoonstelling in Dubai was er niemand die terstond de onbeperkte creditcard trok.

De shining star van collier is The Empire Diamond, tevens de naam van de ketting. Het gaat om een joekel van een diamant van 80-karaat in platina, omringd door 180 karaat aan kleinere diamanten, 578 in totaal.

Article continues after the ad

Het ontwerp is een remake van een collier dat in 1939 werd gemaakt voor de toenmalige wereldtentoonstelling. Daarin was een aquamarijn het stralend middelpunt.

The Empire Diamond is in waarde de runner-up van de Tiffany Diamond, met als verschil dat de laatste niet te koop is en het juwelenbedrijf best bereid is afscheid te nemen van de Empire Diamond 'in de hoop dat we hem mogen lenen voor speciale tentoonstellingen.'

Voor wie de ketting wat too much vindt, zo ziet The Empire Diamond eruit als ring.

Foto's (c) Tiffany & Co

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in