Leven als de Darcy's in Kent.

Dat is pas een leven uit een Jane Austen-boek. Dit landhuis staat te koop voor vijf miljoen pond. En Miss Austen herself heeft er nog gelogeerd.

Fan van Pride & Prejudice en veel, veel meer? Dan kun je je een leven in een Brits landhuis anno 1810-ish helemaal voorstellen. Pure romantiek met bruuske mannen, glooiende grasheuvels, fonteinen, drawing rooms en meer fijns. Zoals een verwarmd zwembad, leuk voor anno 2021.

Article continues after the ad

Wil je helemaal Elizabeth Bennet zijn, dan koop je nu Milgate, een prachtig estate uit die tijd waar Jane zeker weten haar fantasie de vrije loop liet. Het huis was ooit van William Cage en er was een Cage getrouwd met een Austen. Waardoor Jane er dus regelmatig over de vloer kwam. Ze schreef er regelmatig brieven over.

Het landhuis in Kent ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Londen, heeft een boating lake, prachtige tuinen en een tuinhuis met rieten dak. Er zijn negen slaapkamers, zeven badkamers en vijf reception rooms.

En volop geschiedenis dus. Misschien leuk voor jou en je eigen Darcy?

Beeld: Savills

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in