Stijl en duurzaamheid op eenzame hoogte.

Bosco Verticale heet de nieuwste parel van Milaan: twee wolkenkrabbers in het Porta Nuova district die bijna verdwijnen onder 16.000 bomen, struiken en planten als twee groene reuzen.

De gebouwen zijn door architect Stefano Boeri geïnspireerd op Een Baron in de Bomen, een roman uit 1957 waarin een jongetje na een ruzie met zijn vader in een boom klinkt en die groene, veilige haven nooit meer verlaat.  

Article continues after the ad

Sinds de groene reuzen zes jaar geleden zijn opgeleverd wonen er honderden families. Het enige appartement dat nog niet af was, was het penthouse op de hoogste woontoren dat nu te koop staat voor 15 miljoen euro.

Het beslaat de hele 26ste verdieping en biedt 493 m2 woonruimte...

...met nog eens 171 m2 aan omliggende buitenruimte, verdeeld over zes terrassen.

Het is met retro Italiaans design ingericht door Dara Huang (de ex van Edoardo Mapelli Mozzi, de man van prinses Beatrice van York) en biedt 360 graden uitzicht over Milaan.

"Ik ben al jaren een fan van dit gebouw," zegt Huang. "De gevel is een magische tuin en ik besefte dat het echt een boomhuis in de hemel moest worden.

De eerste keer dat ik het gebouw betrad verbaasde het me, dat het er rook naar kruiden, jasmijn en kamperfoelie en dat er zoveel bijen en vlinders waren.

Het speelt echt met je zintuigen, iets wat je niet beseft als je op de begane grond staat."

Foto's (c) Residenze Porto Nuova

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in