De Infinity Diamond siert een nieuwe tiara.

Het is niet alsof ze bij de Oranjes verlegen zitten om schitterende juwelen. En we weten uit het boek van Claudia de Breij dat kroonprinses Amalia zich verheugt op haar eerste tiaramomentje:  

(c) RVD

Article continues after the ad

'Jaaaa! Ik ben dól op tiara’s,' zegt Amalia. "Laat me een tiara zien, en ik weet waar die vandaan komt. Alle tiara’s van Europa kan ik herkennen. Vroeger zette ik ze al op, van mijn moeder. Dan stond er een op haar opmaaktafel en dan had ik die direct op mijn hoofd. Ik zat sowieso heel graag in mijn moeders sieraden. Toen ik heel klein was al. Dan was zij zich aan het voorbereiden op een belangrijk diner en riep ze door het huis: “Amalia, waar is die ring?”’

Stel nou dat er nog best eentje bij kan in de schatkamer, dan heeft Graff een beeldig nieuw exemplaar, bekroond met de Infinity Diamant, ook bekend als de grootste hartvormige diamant ter wereld.

Gemakshalve is het pronkstuk dat is opgebouwd in spiralen de 'Infinity Tiara' gedoopt. De bijbehorende diamant is 157.8 karaat en daar komt dus nog al het kleinere bling bij. De Infinity Diamant maakt deel uit van de 1109-karaat Lesedi La Rona diamant uit Botswana die het juwelenhuis in 2017 kocht voor 53 miljoen dollar.

We weten vrijwel zeker dat Amalia, als het zo ver is, uit de eigen Oranjevoorraad aan tiara's zal putten. Aan de andere kant: je wordt tenslotte maar één keer achttien 😉 👸🏼 ! 

Foto's tiara (c) Graff

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in