Nu de adventskalenders om je oren vliegen, is ook het gift box seizoen aangebroken: feestelijke verrassingspakketten met veel cadeautjes voor een relatief vriendelijke prijs. Fabergé pakt het dit jaar heel anders aan: die stopt er slechts vier presentjes in en er zijn slechts vier boxen verkrijgbaar à  1,1 miljoen euro per stuk.

Wat krijg je daar precies voor? Om te beginnen een fles Rome de Bellegarde cognac, van een van de oudste cognacproducenten van Frankrijk. Het zijn nog 67 flessen van de meest zeldzame eaux-de-vies die allemaal minimaal 70 jaar hebben gerijpt. De drank is bijna niet te krijgen, het Londense M restaurant heeft een fles in haar bezit en schenkt shotjes à 2787 euro per glas.

Article continues after the ad

Daarnaast zit er één Legado-sigaar in, topkwaliteit in een buitengewone limited edition van Lester Braithwaite en zijn neefje Rorrey Fenty. Rorrey zus Rihanna schijnt ook leuke dingen te doen qua groot geld.

En tenslotte zitten er – afhankelijk of iemand het budgetkerstpakket bestelt of de deluxe versie -  een Fabergé horloge in. In de duurste giftbox, die richting 1,5 miljoen gaat, zit het laatste exemplaar van een limited edition van de Visionnaire I in rosé goud met diamanten.

In de andere drie zit een Visionnaire DTZ en een  ‘Compliquée’ Peacock  horloge van Fabergé, winnaars van de Grand Prix d'Horlogerie de Genève.

Of zoals kenners dat zeggen: 'serious watches'.  Voor ook heel, héél serieuze bedragen.

Foto's (c) iStock, labels assorti

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in