Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dior viert 20 jaar Haute Joaillerie in Venetië

Gekleurde edelstenen in Venetiaanse ontwerpen. In de mode-industrie wisselen designers soms per seizoen, wat het extra bijzonder maakt dat Victoire de Castellane dit jaar twintig jaar aan het hoofd staat van Dior Joaillerie. Victoire's wapenfeit is gevierd met de introductie van Gem Dior, een kle...

Dior viert 20 jaar Haute Joaillerie in Venetië

Gekleurde edelstenen in Venetiaanse ontwerpen.

In de mode-industrie wisselen designers soms per seizoen, wat het extra bijzonder maakt dat Victoire de Castellane dit jaar twintig jaar aan het hoofd staat van Dior Joaillerie.

Victoire's wapenfeit is gevierd met de introductie van Gem Dior, een kleurrijke nieuwe collectie van 99 juwelen.

Die werd geïntroduceerd in Venetië, in hetzelfde 18de eeuwse Palazzo Labia waarin Christian Dior in 1951 het legendarische gekostumeerde Le Bal Oriental van eigenaar Don Carlos bijwoonde. Salvador Dali en Dior ontwierpen elkaars kostuums, honderd genodigden uit de society reisden met hutkoffers vol kleding naar Venetië voor dit bal. Wie niet op de gastenlijst stond, meerde zijn jacht aan bij het Lido, in de hoop alsnog te worden uitgenodigd (of vermomde zich en floepte zo naar binnen).

(c) Palazzo Labia 

Orson Welles, de hertogin van Devonshire, Pierre Cardin (die voor dertig gasten kostuums ontwierp en zo zijn carrière lanceerde), Daisy Fellowes en prinses Lee Radziwill liepen er rond, Cecil Beaton was de huisfotograaf du jour. Venetië was de eerste stad waarin Dior zijn collecties showde na Parijs; Christian voelde zich er thuis en was de Beau of the Ball. Voor hem betekende het 't moment waarop hij echt arrivé was in de society. Dit zijn de Fantomen van Venetië die hij samen met Salvador ontwierp voor de entree van het bal. 

© Didier Descouens / Wikimedia

Palazzo Labia was dus een logische plek om de nieuwe Gem Dior collectie te laten zien, met als pikant detail dat familieleden van Victoire de Castellane nog hebben rondgelopen op Le Bal Oriental.

Maria Grazia Chiuri, creative director van Dior, ontwierp speciale jurken in zwart en nude voor de gelegenheid, om de kleuren van Gem Dior goed te laten uitkomen.

En zo zag dat eruit.

"Het is alsof ik al mijn figuratieve juwelen in een shaker heb gedaan," zegt De Castellane. "Dit is het resultaat: asymmetrisch, monochroom of kleurrijk – er zit zoveel vreugde in deze kleuren. Ik laat ze graag met elkaar vechten, maar ze mogen elkaar niet doodslaan." Hieronder nog een paar voorbeelden van Dior Gem. 

Foto's (c) Dior, tenzij anders aangegeven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in