Doggy Spa, anyone?
Doggy Spa, anyone?

Veel baasjes zullen zich vertwijfeld afvragen wat ze vandaag nog eens extra kunnen doen om hun huisdier te verwennen, want veel dieren worden tegenwoordig gezien als lid van het gezin en het hele jaar door al uitbundig in de watten gelegd. Maar voor wie toch uit wil pakken, hierbij nog wat suggesties. Met de kanttekening dat elke zelfrespecterende kat toch onmiddellijk in een rondslingerende doos zal kruipen.

Er zijn tegenwoordig wellness spa's en hotels voor de hond, compleet met zwemlessen (alsof niet elke hond dat al kan), massages en een eigen kamer met een televisie.  

Article continues after the ad

© The Dog People

Een eigen Chesterfield voor Max.

© Scott's of London

Nog een Chesterfield-variantie, je moet er wel de ruimte voor hebben.

© French Bedroom Company

Misschien een boudoirbedje voor Luna?

© Bisini Beds

Dit is de Buckingham en meer gemaakt voor het oog dan voor het comfort: de meeste poezen en honden liggen graag in iets met aan drie zijkanten dekking.  

© MyZoo

Voor wie een moderne smaak heeft: in dit design kan je kat op ooghoogte judgy naar je kijken.

Maar een béétje liefhebber offert gewoon het hele interieur op om zijn kat gelukkig te houden.

 © I Love Dogs La Collection de Bijoux

De Amour Amour is de duurste halsband ter wereld: 52 karaat in platina en krokodillenleer. Er zitten in totaal 1600 diamantjes in (het moet zenuwslopend uitlaten zijn…)

 © Chanel

En ook Chanel blijft niet achter in designer riempjes. 

Hermès doet aan buitengewoon chique etensbakken.

En voor de poes die alles al heeft: een kattenluikje van Swarosvki. Nederland telt meer dan 33 miljoen huisdieren, volgens brancheorganisatie Dibevo. Er worden zo'n  2,6 miljoen katten, 1,5 miljoen honden, 3,9 miljoen zangvogels en 1,2 miljoen konijnen, gehouden naast 500.000 knaagdieren en zo'n 18 miljoen aquarium- en vijvervissen als huisdier gehouden. Het percentage gezinnen dat een huisdier bezit ligt rond de 59%. In 18% van de huishoudens is een hond en in 23% een kat aanwezig.