De laatste vlucht van de Trumps met Air Force One
De laatste vlucht van de Trumps met Air Force One

Pittige downgrade qua transport.

Het is inmiddels bijna twee maanden geleden dat Donald Trump afzwaaide als president van de Verenigde Staten en het is nog een beetje wennen aan de doorstart van zijn burgerbestaan.

Trump golft veel en gebruikt zijn resort Mar-a-Lago in Palm Beach om trouwe (en rijke) republikeinse fans te ontvangen. Vanuit de privévertrekken staat hij zo in het gastendeel waar hij zich graag laat bewonderen.

Article continues after the ad

Melania is de Grote Onzichtbare, zij blijft liever in hun appartement en schijnt nog altijd op zoek te zijn naar een permanente woning voor hen. Al zou je dat niet zeggen, gezien de enorme hoeveelheid tijd die ze in haar privéspa doorbrengt. Coronavrees ligt niet voor de hand. Ondanks het feit dat Trump covid-19 hardnekkig 'een hoax' noemde, hebben zowel hij als Melania in januari al hun vaccinaties gekregen.

'Ze gaat naar de spa, luncht, gaat weer naar de spa en dineert met Donald op het terras. Elke dag weer'

Het is meer behoefte aan een besloten bestaan in luxe. Zoals iemand in haar inner circle zegt: "Ze gaat naar de spa, luncht, gaat weer naar de spa en dineert met Donald op het terras. Elke dag weer." Daarmee is de voormalig First Lady teruggekeerd bij het dagritme dat ze eerder ook in New York had: daar kwam ze ook amper de Trump Tower uit. Ze is 'intens op haar privacy gesteld' en cultiveert graag een vleugje mysterie.  

Toch kan ze ook verrassen: neem het bronzen beeld van Isamu Noguchi dat ze in de Rozentuin van het Witte Huis heeft achtergelaten. Het heet Floor Frame, is gemaakt in 1962 en kostte 200.000 dollar.

Noguchi is de eerste Aziatisch-Amerikaanse kunstenaar die in het Witte Huis te zien is. Ze zocht het uit met de curator en het is moderner dan wat je van iemand die van marmer en bladgoud houdt zou verwachten.

Voor iemand die zo aan status hecht als Donald, is het heel wat om zich tegenwoordig in een doorsnee jet te verplaatsen als hij eens ergens ánders wil gaan golfen. Hij was er zo zeker van dat hij een tweede termijn zou krijgen, dat hij heeft verzuimd onderhoud uit te voeren aan zijn Trump Force One.

Deze privé Boeing 757-200 vloog tot 2019 nog rond met executives van de The Trump Organisation, maar werd toen op last van Donald geparkeerd, in de veronderstelling dat ie het toestel voorlopig niet meer nodig had. Dat bleek een vergissing en nu moet er groot onderhoud worden gepleegd – er moet onder ander een nieuwe Rolls-Royce RB211 motor in – voor het toestel weer kan worden goedgekeurd.

Tot dat moment laat Donald zich vliegen in een gehuurde Cessna Citation X met ruimte voor acht mensen. Het is een prima toestel, tot de Gulfstream G650 op de markt kwam was het zelfs de snelste privéjet ter wereld. Maar het is toch geen Air Force One (groot en comfortabel) of een decadent toestel als de Trump Force One...  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in