Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dames opgelet, grote kans dat je een geheime aanbidder hebt

Once I had a secret love... zong Doris Day (en nog veel eerder Slim Whitman) eens zo mooi. Maar niet alleen zij had een geheime liefde: zestig procent van de Nederlanders blijkt er een te hebben, zo wijst dit onderzoek uit. Vandaag is het Valentijnsdag. Traditiegetrouw is dit de dag om een geheim...

Dames opgelet, grote kans dat je een geheime aanbidder hebt

Once I had a secret love... zong Doris Day (en nog veel eerder Slim Whitman) eens zo mooi. Maar niet alleen zij had een geheime liefde: zestig procent van de Nederlanders blijkt er een te hebben, zo wijst dit onderzoek uit.

Vandaag is het Valentijnsdag. Traditiegetrouw is dit de dag om een geheime vlam de liefde te verklaren.

Je eigen Romeo & Julia
En wie denkt dat dit alleen de plot is van een romantische film, heeft het bij het verkeerde eind. Want de kans is groot dat je ooit de hoofdrol hebt gespeeld in je eigen Romeo & Julia. Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft weleens een geheime liefde gehad. Wie nu denkt dat hij of zij bij die 40 procent hoort die dat nooit is overkomen, heeft dat waarschijnlijk mis. Want de meerderheid van deze hartenjagers (70%) heeft nooit de stoute schoenen aan durven trekken en zijn geheime liefde verteld over deze ‘crush’. Dit blijkt uit onderzoek van online datingsite Parship.

Bekijk ook: Heerlijk, even wegdromen bij de meest romantische filmscènes

"Mannen praten er niet graag over"
Ook goed om te weten: single mannen zijn veel vaker stiekem verliefd dan vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de mannen (68%) weleens een geheime liefde heeft gehad, tegenover de helft van de vrouwen (53%).
Femke van der Hoeven, Country Manager bij Parship kan dit goed verklaren: “Verliefdheid is toch een onderwerp waar mannen niet zo graag over praten. Ze lijden dus vaker in stilte als ze verliefd zijn. Vrouwen vinden het doorgaans makkelijker om hun gevoelens te uiten in de liefde, ze zijn hier ook geoefender in door de gesprekken die zij hebben met hun moeder of vriendinnen. Ze hebben mogelijk dus iets minder vaak een geheime liefde omdat ze eerder hun gevoelens durven te uiten aan hun crush en het dus geen geheim meer is.”

Dynasty's Dex Dexter en zijn (niet heel stille) aanbidsters
Doris Day en Rock Hudson hielden ook in het echt van elkaar, zij het platonisch