Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Citrien en topaas: edelstenen van november

Twee stenen voor de 11de maand van het jaar. Wat zijn toepasselijke edelstenen voor de donkere dagen van november? Van oudsher zijn dat citrien en topaas, stenen die het licht vangen en voor een beetje vrolijkheid zorgen. Ze staan ook voor de zon en de hemel, die in deze maand vaak niet te zien z...

Citrien en topaas: edelstenen van november

Twee stenen voor de 11de maand van het jaar.

Wat zijn toepasselijke edelstenen voor de donkere dagen van november? Van oudsher zijn dat citrien en topaas, stenen die het licht vangen en voor een beetje vrolijkheid zorgen. Ze staan ook voor de zon en de hemel, die in deze maand vaak niet te zien zijn door de bewolking - met citrien en topaas hou je ze toch een beetje in je leven.

Jewels for me

Citrien of citroenkwarts is de citroengele doorschijnende variant van het mineraal kwarts. In de edelstenensymboliek staat ie voor hartelijkheid, creativiteit en een goed humeur. Topaas trekt geluk, voorspoed en liefde aan en is meestal wit, geel of blauw, al kan de steen ook andere kleuren hebben. Mocht je de komende weken jarig zijn, hierbij wat inspiratie voor je verlanglijstje.

Cocktailring van Francesca Villa in de vorm van een vintage postzegel ingelegd met vier citrien cabochons (Matches Fashion € 4094)

Ring met een blauwe topaas van Jackie (Bijenkorf € 250)

Anna + Nina hanger met citrien, kan ook aan een ketting worden gedragen (Bijenkorf € 150)

Blauwe oorhangers met topaas van Mark Foster Jewelry (€ 405)

De Musa armband van Bobbie van der Vlugt is gemaakt van citrien, agaat en goud (Matches Fashion € 376)

Hangers met blauwe topaas van Danique Jewelry, vanaf € 30)

Facet geslepen citrien van Paulien Engles (€ 230)

Oorbellen van blauwe topaas (Tiaara Forever € 223)

Openingsfoto © Mettlle

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in