Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Cate Blanchett draagt adembenemende bling

Menselijke eksters, deze haute joaillerie heeft Spirit. Als je het nu over een leuke schnabbel hebt: actrice Cate Blanchett is het gezicht van de nieuwe juwelencollectie van Louis Vuitton. Met 125 stukken die samen meer dan 40.000 uur werk vertegenwoordigen, heeft het label zichzelf overtroffen. ...

Cate Blanchett draagt adembenemende bling

Menselijke eksters, deze haute joaillerie heeft Spirit.

Als je het nu over een leuke schnabbel hebt: actrice Cate Blanchett is het gezicht van de nieuwe juwelencollectie van Louis Vuitton.

De collectie heet Spirit als ode aan alle krachtige en optimistische vrouwen en is uitgerust met bijzondere stenen, zoals een tsavorite van meer dan 65 karaat, saffieren uit Sri Lanka, smaragden uit Colombia, robijnen uit Mozambique en volmaakt zuivere diamanten.

Ster van de show is het Liberty Collier, een mozaïek dat een variatie is op het Damier Patroon (het schaakbordje) dat voor het eerst door de oer-Vuitton werd gebruikt in 1889 en is ouder dan het Monogram-canvas. In het collectie ook scharnieren die verwijzen naar de koffers en de bloem die tegenwoordig in all things LV terugkomt.

Op een eervolle tweede plaats: Grace, een dubbele gevleugelde ketting bestaande uit baguette-diamanten en een gedraaide torsie van ronde diamanten die de bovenkant van de nek 'omhelzen'. 

En dit topstuk is zo gemaakt dat het een soort beschermende borstplaat lijkt. In werkelijkheid scharniert het, zodat het mooi de lijnen van de hals en sleutelbeenderen volgt. 

Foto's (c) Louis Vuitton

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in