Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Binnenkijken: Robbie Williams verkoopt zijn haunted paleisje

Met korting wegens 'creepy' gevoelens. Een enorm landhuis in Engeland kopen? Het kan dankzij Robbie Williams en zijn Amerikaanse vrouw Ayda. Zij zetten hun landgoed voor 9,2 miljoen dollar in de verkoop. Maar Compton Bassett House heeft zo zijn, eh, gebreken. Er is een reden dat Robbie zijn huis ...

Binnenkijken: Robbie Williams verkoopt zijn haunted paleisje

Met korting wegens 'creepy' gevoelens.

Een enorm landhuis in Engeland kopen? Het kan dankzij Robbie Williams en zijn Amerikaanse vrouw Ayda. Zij zetten hun landgoed voor 9,2 miljoen dollar in de verkoop. Maar Compton Bassett House heeft zo zijn, eh, gebreken.

Er is een reden dat Robbie zijn huis met twee miljoen verlies probeert te verkopen. "Het huis geeft me kippenvel", deelde de zanger vorig jaar nog op Instagram. "Met name één kamer vind ik verdacht. Onze dochter sliep daar, maar dat doen we maar niet meer."

Natuurlijk is dat niet het officiële verhaal nu het stulpje op de markt staat. In het persbericht voor de verkoop (je moet wat, in de huidige markt) schrijft hij: "Compton Basset House was de perfecte plek voor ons gezin. We gaan met pijn in het hard weg, maar weten zeker dat de volgende eigenaren er net zoveel van zullen houden als wij." Hmm.

Mocht je wel oren hebben naar een spookstulpje: het huis werd in 1935 gebouwd, maar de gronden zijn al sinds 1553 gebruikt voor landgoederen. Ooit was het bezit van architect Norman Foster, de man achter de Londense wolkenkrabber 'The Gherkin'.

De Williamses kochten het ooit vanwege alles wat het landgoed te bieden heeft, te weten een voetbalveld, tennisbaan, zwembad en helikopterlandplaats, allemaal op een kleine 30 hectare land.

Het huis zelf meet 1800 vierkante meter en heeft een ruime keuken, meerdere woonkamers, zeven slaapkamers met zitgedeelte en twee appartementen voor personeel. Bij het zwembad vind je ook een fitnessruimte, een sauna, een hot tub en een stoombad.

Overigens hebben Robbie en gezin genoeg uitwijkmogelijkheden als ze Bassett House verkopen. Ze hebben een villa aan het Meer van Genève, in Los Angeles (waar zijn vrouw vandaan komt) en in het centrum van Londen. Allemaal spookvrij, nemen we aan.

Beeld: Knight Frank

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in