Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Binnenkijken bij influencer Alex Rivière

Minimalistische oase in een ontspannen stijl. Alex Rivière is een bekend Spaans stijlicoon met een buitengewoon jaloersmakende Insta. Ze werkt al jaren in de modewereld. Dit najaar komt ze met een eigen ready-to-wear label. "Dat betekent veel voor me, want het is een collectie die mijn naam draag...

Binnenkijken bij influencer Alex Rivière

Minimalistische oase in een ontspannen stijl.

Alex Rivière is een bekend Spaans stijlicoon met een buitengewoon jaloersmakende Insta. Ze werkt al jaren in de modewereld. Dit najaar komt ze met een eigen ready-to-wear label. "Dat betekent veel voor me, want het is een collectie die mijn naam draagt en elk kledingstuk representeert mijn eigen stijl en identiteit," zegt ze. "Ik hou van modern, maar wel op een ontspannen manier."

Eetkamertafel Toni

Dat gaat ook op voor haar interieur. "In beide gevallen geldt wat mij betreft: 'Minder is meer'," zegt Alex. "Het is het beste wat ik van mijn moeder heb geleerd. Zowel in mijn kledingstijl als in wonen ben ik zeer trouw aan een neutraal palet en materiaal met kwaliteit. Ik investeer graag in tijdloze stukken en combineer die met wat meer rebels items. Het meest zit ik in de woonkamer, waar ik ook mijn thuiskantoor heb." Op de tafel: Nederlandse Avalanche rozen. 

Salontafel Lesley, eronder handgeweven vloerkleed Jane

"Ik ben niet zo'n fan van trends, ik hou meer van tijdloze must-haves," zegt Alex. "Al moet ik wel zeggen dat ik de comeback van de jaren zestig – zowel in de mode als in wonen – heerlijk vind. Vooral marmer vind ik een aanwinst voor een interieur, dat is heel interessant materiaal. Hard en tegelijk toch glad en zacht."