Minimalistische oase in een ontspannen stijl.

Alex Rivière is een bekend Spaans stijlicoon met een buitengewoon jaloersmakende Insta. Ze werkt al jaren in de modewereld. Dit najaar komt ze met een eigen ready-to-wear label. "Dat betekent veel voor me, want het is een collectie die mijn naam draagt en elk kledingstuk representeert mijn eigen stijl en identiteit," zegt ze. "Ik hou van modern, maar wel op een ontspannen manier."

Eetkamertafel Toni

Article continues after the ad

Dat gaat ook op voor haar interieur. "In beide gevallen geldt wat mij betreft: 'Minder is meer'," zegt Alex. "Het is het beste wat ik van mijn moeder heb geleerd. Zowel in mijn kledingstijl als in wonen ben ik zeer trouw aan een neutraal palet en materiaal met kwaliteit. Ik investeer graag in tijdloze stukken en combineer die met wat meer rebels items. Het meest zit ik in de woonkamer, waar ik ook mijn thuiskantoor heb." Op de tafel: Nederlandse Avalanche rozen. 

Salontafel Lesley, eronder handgeweven vloerkleed Jane

"Ik ben niet zo'n fan van trends, ik hou meer van tijdloze must-haves," zegt Alex. "Al moet ik wel zeggen dat ik de comeback van de jaren zestig – zowel in de mode als in wonen – heerlijk vind. Vooral marmer vind ik een aanwinst voor een interieur, dat is heel interessant materiaal. Hard en tegelijk toch glad en zacht."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dream bathroom | Joseph Dirand

Een bericht gedeeld door Alex Rivière (@ariviere) op

Dit is dan ook haar droombadkamer.

Loungefauteuil Sissi met Weens vlechtwerk

Wat zijn de belangrijkste spelregels voor het inrichten van een ruimte? "Vermijd rommelige ruimtes, ga voor XL vloerkleden en L-vormige banken als de ruimte het toelaat," zegt Rivière. "Combineer neutrale tinten met zwarte contrasten en mix moderne stukken met vintage items."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

home

Een bericht gedeeld door Alex Rivière (@ariviere) op

En wat is nu echt onmisbaar in een vertrek? "Een goede spiegel die nog mooi om te zien is ook," zegt Alex. "Zo'n spiegel biedt een ruimtelijk effect, doet iets met het licht en lokt uit om even in te kijken. Spiegels zorgen voor leven in de brouwerij." En je kunt er leuk jezelf en je appetijtelijke partner in filmen, nooit weg voor een influencer. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alex Rivière (@ariviere) op

Haar favoriete ruimte in haar inloopkast. "Ik droom al sinds ik een meisje was van zo'n kast," zegt Rivière. "Als kind was ik al gefascineerd door mode en organiseerde ik mijn eigen modeshows met de kast van mijn moeder. Dat was mijn favoriete spelletje. In dit nieuwe huis kon ik de kast van mijn dromen laten bouwen, helemaal op maat."

Hoekbank Tribeca

Dit is Alex' favoriete schilderij. "Ik kreeg het van mijn vader, het is een zebrapad. Gemaakt dood Sisquella. Mijn vader kocht het kort nadat ik was geboren, in New York."  

En wat is haar gouden woontip? "Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk daglicht," zegt Alex. "Wordt het donkerder, zet dan warm en gedempt licht in, dat maakt alles mooier."

Foto's (c) West Wing

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in