Überfashionista mist La Dolce Vita Milano...

Modejournaliste, blogger en creative director Anna dello Russo (Bari, 1962) leeft normaal gesproken  op bosbessensap, amandelen en drie uur Ashtanga yoga per dag, maar nu even niet…

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mysweetquarantine routine at #Villavillacolle 🏡 🍝🐾🐈#stayhome #iorestoacasa

Een bericht gedeeld door Anna Dello Russo (@annadellorusso) op

…want Anna is, in het gezelschap van een stel katten, in quarantaine buiten Milaan, dat zwaar is getroffen door het coronavirus #iorestoacasa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunday morning 🙏🧘‍♂️

Een bericht gedeeld door Anna Dello Russo (@annadellorusso) op

Daar werkt ze thuis, doet veel yoga en is druk met het organiseren van aanstaande fashion fundraisers om Milaan er weer bovenop te helpen als het virus onder controle is. Ze mist haar huis in de stad naar eigen zeggen enorm en dat is begrijpelijk, want haar dagen doorbrengen in een minimalistisch yogasetje is een beetje tegennatuurlijk voor haar.

Article continues after the ad

Anna kocht het Milanese appartement naast dat van haar als inloopkast voor haar collectie couture en 4000+ paar schoenen.

En is op het gebied van interieur een absolute maximalist. Luipaardprintjes, goud, turkoois, Barbie Anna naast een heiligenbeeld, een gevleugeld wassen beeld van haarzelf dat ze Sofia heeft genoemd, het is allemaal reuze eclectisch en straalt de sfeer van een palazzo uit.

Het past naadloos bij Dello Russo - hier op een bank van Westwingnow - want ze is een van vrolijkste excentriekelingen in fashion (ze droeg Dolce & Gabbana voor haar huwelijk en Balenciaga voor de scheiding zes maanden later) die een carrière heeft gebouwd op haar eigen unieke stijl...

...die ook op het gebied van home decor spectaculair eclectisch is. 

Binnen voelt ze zich niet gebonden voelt aan de wetten van de binnenhuisarchitectuur. "Ik ben dyslectisch, tijdens mijn studie was ik al meer een kijker en een doener," zegt ze. "Ik hou van hard werken en ik ben een perfectionist, maar uiteindelijk draait alles toch om compositie en intuïtie. Je huis aankleden is net zoiets als jezelf aankleden. Ik hou van mooie en luxueuze stoffen, maar je moet contrasten creëren, anders verliest de glamour zijn glans, dan zie je het niet meer."

In haar appartement bevinden zich vele verzamelingen die nogal eens van plaats en samenstelling wisselen.

In de woonkamer van Dello Russo trekken de blauwe tinten van de Ionische zee en de gouden accenten veel aandacht, met als rustpunt de blauwgroene Westwing-bank.

En ze combineert graag antiek uit diverse stromingen met elkaar, om het levendig te houden. 

De grote groene Westwing bank dient als rustpunt in haar schatkamer, zoals ze haar woonkamer zelf noemt.

Elk voorwerp in Anna's huis heeft een eigen verhaal dat ze feilloos kan vertellen als iemand er naar vraagt. 

Fashion bepaalt voor een groot deel de inrichting, ze is het onderwerp zo toegewijd dat ze zich tijdens een Fashion Week wel vijf keer per dag verkleed en het op doordeweekse dagen heel gewoon vindt om de hele dag in avondkleding rond te lopen: "Daywear is pure tijdsverspilling."

"Met accessoires blijf ik altijd in één kleurfamilie, dat kan nooit mis gaan," zegt ze over haar manier van interior design. "Moderne en antieke kunst laat ik wel graag botsen, een huis moet geen museum lijken. Het moet iets zijn als een heel mooie jas waar je in woont en waarin je je prettig voelt. En waaruit iemand die er voor het eerst komt meteen kan opmaken wat belangrijk voor je is. Bij mij blijft niets verborgen, wat je ziet is wat je krijgt. Ik hou van kleur, luxe en bijzondere spullen. Mijn huis is zoals ik me kleed: vol zelfvertrouwen."

Foto's (c) Westwingnow

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in