Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Beeldige nieuwe horloges van Jaeger-LeCoultre

De beroemde Calibre 101 blijkt nóg meer te kunnen fonkelen. In een zee van diamanten zit zowaar een klokje verstopt. Het Calibre 101 model van Jaeger-LeCoultre was altijd al meer sieraad dan horloge, maar de nieuwe uitvoeringen doen er nog een schepje bovenop in schoonheid. De Calibre 101 Snowdro...

Beeldige nieuwe horloges van Jaeger-LeCoultre

De beroemde Calibre 101 blijkt nóg meer te kunnen fonkelen.

In een zee van diamanten zit zowaar een klokje verstopt. Het Calibre 101 model van Jaeger-LeCoultre was altijd al meer sieraad dan horloge, maar de nieuwe uitvoeringen doen er nog een schepje bovenop in schoonheid.

De Calibre 101 Snowdrop heeft een ronde wijzerplaat en de zetting van de diamanten is geïnspireerd op de sneeuwklokjes die in het voorjaar door de sneeuw van de Vallée de Joux steken.

In totaal bevat het horloge 904 diamanten, waarvan 204 peervormig en de rest in een brilliant-cut, gezet in roze goud.

De Calibre 101 Bangle telt 996 brilliant-cut diamanten in een asymmetrische vorm die is geïnspireerd op Art Deco: je draait de band open om het horloge om te kunnen doen. De wijzerplaat is rechthoekig, het ontwerp 3D.

Het Calibre 101 horloge stamt uit 1929 en is het oudste en lichtste mechanische horloge ter wereld, het klokje zelf weegt nog geen gram, maar door de edelstenen en het metaal komt daar uiteraard wel wat bij.

Koningin Elizabeth droeg er eentje tijdens haar kroning in 1953, het was een cadeautje van Frankrijk.

De Snowdrop kost 406.000 euro, de Bangle 348.000 euro.

Foto's (c) Jaeger-LeCoultre, The Royal Family

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in