Populaire plissés, nu ook voor aan je arm!

Giorgio Armani, inmiddels al zo'n vijftig jaar een fenomeen in de modewereld, staat meer bekend om zijn kleding dan om zijn accessoires. Maar met zijn nieuwe tas zou hij wel eens een hit kunnen hebben in de Arm Candy Scene.

De 2004 – zo heet de tas – bedacht hij in dat jaar en heeft alles dat populaire tassen van nu hebben. Hij voelt een beetje kussenachtig, de tas oogt klein, maar er kan meer in dan je denkt en het is een aaibare mix van leer en suède...

Article continues after the ad

...in de vorm van een bucket bag.

"Het is een typisch Armani ontwerp," zegt Giorgio. "In de zin dat ik heb geprobeerd zoveel mogelijk weg te laten. Afgezien van het logo zitten er bijvoorbeeld vrijwel geen metalen elementen in om hem licht te houden. Het is een zachte tas die zachte elegantie uitstraalt, die discreet is. Tassen moeten niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel."

'Een kleine tas straalt uit dat je je leven onder controle hebt'

Hij houdt van wat kleinere tassen: "Ik vind dat die uitstralen dat je je leven onder controle hebt. Om die reden mag  er nooit iets uitsteken, een handtas hoort niet vol te zitten. Ik zou er ook niet zo snel van alles aanhangen, een goede handtas heeft van zichzelf al genoeg uitstraling. En laat hem goed uitkomen: de 2004 maakt het grootste statement op een rustige achtergrond." 

De tas is uitgebracht in diverse kleuren en kost € 2746

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in