En sieraden waren nog nooit zo duurzaam.

Ontwerper Anabela Chan, geboren in Hong Kong, werkzaam in Londen, is een bekende in de modewereld. Ze leverde al prints en borduurwerk voor Alexander McQueen en All Saints, maar haar hart lag toch bij sieraden ontwerpen, zodat ze haar Masters haalde in Jewellery Design aan het Royal College of Art.

Wat ze daar leerde, zet ze nu om in vrolijke oorbellen met een positieve boodschap. Ze gebruikt gekleurd aluminium van blikjes limonade, 18 karaat goud en in het lab geproduceerde diamanten en edelstenen om prachtige bloemen mee te maken.

Article continues after the ad

"Ik heb diamantmijnen in Sri Lanka bezocht en de werkomstandigheden daar waren zo dieptriest dat ik besloot alternatieven te gaan zoeken," zegt ze. "De volgende stap is nu zorgen dat de energie die in het lab wordt gebruikt om de edelstenen te maken groen wordt."

Enter Blooms, haar eerste collectie. Het superlichte gewicht van het aluminium maakt het mogelijk om wat groter te werken zonder dat het draagcomfort in gevaar komt. De details zijn zeer verfijnd en door een speciale manier van bewerken, weet ze de kleuren extra diep te krijgen. Perfecte aanvulling voor wie ecofashion een warm hart toedraagt.     

Foto's (c) Anabela Chan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in