Joachim Rønning en Amanda Hearst © Amanda Hearst
Joachim Rønning en Amanda Hearst © Amanda Hearst

Even binnenkijken in het mooiste kasteel van Amerika.

Als je als socialite gaat trouwen, is het natuurlijk wel zo leuk om dat in je eigen kasteel te kunnen doen. Model, dierenrechtenectiviste en marketingmanager Amanda Hearst, erfgename van het Hearst mediaconglomeraat, aarzelde dan ook geen seconde...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amanda Hearst Rønning (@amandahearst) op

...en koos ervoor haar jawoord aan Noorse filmregisseur Joachim Rønning in Hearst Castle te geven. Amanda is een achterkleindochter van William Randolph Hearst, die het kasteel liet bouwen.

Article continues after the ad

© King of Hearts, Wikimedia

Hearst Castle in San Simeon (Californië) is tussen 1919 en 1947 neergezet onder leiding van de uitgeversmagnaat en zijn architect Julia Morgan. Het is een van de markantste gebouwen in de Verenigde Staten, een sprookjeskasteel met een enorm Great Gatsby-gehalte. William Randolph was een kunst-hoarder die van het huis 'een museum wilde maken met het beste wat ik kan krijgen.' Het was "wat God zou hebben gebouwd als hij er het geld voor had gehad," volgens schrijver Bernhard Shaw.

© BSR Agency

Hearst's maîtresse, actrice Marion Davis, was er de vrouw des huizes. Deze foto van het stel met hun hondje is uit 1935.

© BSR Agency

Ze ontving er alle grote sterren van Hollywood in een middeleeuwse setting.

© BSR Agency

Een van de mooiste delen van het enorme kasteel is het indoor zwembad, volgens Jean Harlow 'het meest decadente op aarde'.

© BSR Agency

En ook het buitenbad - The Neptune Pool - mag er zijn. Het kasteel  was de inspiratie voor Xanadu in Citizen Kane en is in 1957 door de familie aan de staat Californië geschonken, die het heeft opengesteld als monument.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amanda Hearst Rønning (@amandahearst) op

De Hearst's bezitten nog wel de omliggende landerijen en mogen van het kasteel gebruik maken voor bijzondere momenten, zoals Amanda's huwelijk. A good time was had by all, zo te zien. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in