Mizuki choker © Matches Fashion
Mizuki choker © Matches Fashion

Je inner châtelaine kan haar hart ophalen!

Een grondige analyse van de S/S collecties levert zeven opvallende sieradentrends op om nu én later in het jaar mee te schitteren. Rode draad tussen alle trends: het mag groot en opvallend zijn.

Bloemen

Article continues after the ad

Het vroege voorjaar bloeit in bloemen van goud, zilver en zijde, met hier en daar een diamant of edelsteen: deze ketting is van Giambattista Valli.

Enorme schelpen

Je kunt de zee erin horen ruisen! Mocht je ergens een statement ketting, ring of oorhangers met schelpen tegenkomen, meteen toeslaan: het dreigt de ultieme zomerhit te worden. Deze set is van Prada.

Deze ring is van Dinosaur Design (Net-a-porter € 69)

Châtelaine

Wie had kunnen denken dat een 18de eeuws accessoire nog eens een comeback zou maken? De châtelaine (deze is van Rag & Bone Net-a-porter € 210) werd voorheen gedragen door de adel, het is een kettinkje dat aan een riem hangt waar soms sleutels aan werden meegedragen, maar dat ook als decoratie diende. 

Raw Gems

Huh, rauwe edelstenen? Met de kreet worden edelstenen bedoeld die bij het polijsten zoveel mogelijk hun eigen, unieke schoonheid mogen behouden. Trend is groot en casual aangekleed dragen. Giambattista slaat hier twee trendvliegen in één klap met een edelsteen én een bloem. 

Jungle Fever

Máxima was voorloper met haar enorme torren en spinnen, insecten en wilde dieren duiken op bij onder andere Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta en Valentino. Of de originele exemplaren nu in de woestijn, op de savanne of in de jungle leven maakt niet uit: als ze maar opvallen, zoals deze Begüm Khan's Pharaoh oorhangers van goud doublé met kristal en malachiet

Chain choker

Redelijk strak om de hals, grote schakels: de zware schakelketting in de vorm van een choker is zoals onder andere Chloé, Bottega Veneta en Hermès het graag zien. Deze is van Vanda Jacintho (Matches Fashion € 603)...

...en deze van Marques' Almeida (Matches Fashion € 250)

Parels

Onregelmatig, barok aangekleed, minimalistisch, als onderdeel van een complete installatie – parels zijn het dit jaar helemaal. Deze armband met parel is van Sylvia Toledano (Matches Fashion € 101)

Je kunt ze op alle manieren dragen, met een lichte voorkeur voor een opwindende versie (dit is een Mizuki choker, Matches Fashion € 3988) boven het klassieke snoertje #girlwithapearl

Foto's (c) Getty Images, tenzij anders aangegeven. Sommige prijzen zijn nog niet bekend.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in