Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Loop je op Chardonnay of Chablis?

Sneakers gemaakt van 'wijnleer'! Het Nederlandse sneaker label Mercer heeft, in samenwerking met het Italiaanse Vegea, een duurzame sneaker ontwikkeld. In de W3RD Wine Pack is vegan leer verwerkt dat is gemaakt van het afvalproduct van wijn maken. Vegea richt zich al sinds 2016 op het hergebruik ...

Loop je op Chardonnay of Chablis?

Sneakers gemaakt van 'wijnleer'!

Het Nederlandse sneaker label Mercer heeft, in samenwerking met het Italiaanse Vegea, een duurzame sneaker ontwikkeld. In de W3RD Wine Pack is vegan leer verwerkt dat is gemaakt van het afvalproduct van wijn maken.

Vegea richt zich al sinds 2016 op het hergebruik van afval en werkte eerder samen met H&M Conscious. Ook de rest van de sneaker is helemaal verantwoord: het mesh komt van gerecyclede PET-flessen en de zool is gemaakt van algen. De wijnsneaker zal verkrijgbaar zijn in vier kleuren en ongeveer € 250 euro gaan kosten. Het exacte model hebben we nog niet gespot, dit is een andere sneaker van Mercer, om je een idee te geven.

"Duurzaam, vegan en op planten gebaseerd schoeisel kan net zo mooi en luxueus zijn als echt leer," zegt Pim Mercer, "en dat is een gamechanger in een branche die voornamelijk om leer en plastic draait."

Er is ook al een W3RD Pinappel die helemaal is gemaakt van ananas.

Foto's (c) Mercer Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in