Wat wij van NOUVEAU doen om deze periode thuis door te komen? Brand Manager Margreet Nanning slaat aan het bakken.

Wij komen de lockdown door door middel van het bakken van speciale gerechten. We maken daar een klein ritueel van. Mijn zoon zoekt online twintig internationale gerechten en geheel volgens het poldermodel laten wij er om de beurt éé afvallen (ik probeer steeds de meest zoete en calorierijke gerechten te elimineren) totdat het ultieme gerecht over blijft.

Eén van deze gerechten was M'hanncha. Wij maakten de variant met roomkaas. Het is een Marokkaanse taart in de vorm van een slang. Wij hadden dit nog nooit eerder gemaakt maar het is een fluitje van een cent.  Helaas is het wel een caloriebom geworden vanwege de grote hoeveelheid roomkaas maar je kunt er altijd wat minder roomkaas in doen.

Article continues after the ad

Wat je nodig hebt:

Filodeeg

Roomkaas (4 pakjes)

Voor het beslag:

1 ei

½ kopje melk

½ kopje olie (ik heb veel minder gebruikt)

1 zakje vanille suiker

1 zakje bakpoeder

Voor de topping:

Vier eetlepels honing (warm maken om goed uit te kunnen smeren)

Amandelschaafsel

De werkwijze

Rol het filodeeg uit. Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit een rand roomkaas op de rand van het filodeeg. Rol het filodeeg op tot een lange rol. Leg opgerold in het midden van een ronde bakvorm. Drapeer er steeds nieuwe rollen omheen totdat de bakvorm vol is.

Giet het beslag erin en bak 20-25 min in de oven. Bestrijk daarna met de honing, en bestrooi met het amandelschaafsel.

Smullen maar!

Stay safe.

Beeld: Margreet Nanning/iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in