Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lockdown-tip: culinair redacteur Claudia duikt de keuken in

We zitten tot 6 april veelal thuis en binnen met onze eventuele huisgenoten. Maar ook met de televisie, onze boeken, ons fornuis en meer. Hoe wij van NOUVEAU er het beste van maken? Vandaag vertelt culinair en online redacteur Claudia Witteveen het. Het is onderdeel van mijn werk om regelmatig ui...

Lockdown-tip: culinair redacteur Claudia duikt de keuken in

We zitten tot 6 april veelal thuis en binnen met onze eventuele huisgenoten. Maar ook met de televisie, onze boeken, ons fornuis en meer. Hoe wij van NOUVEAU er het beste van maken? Vandaag vertelt culinair en online redacteur Claudia Witteveen het.

Het is onderdeel van mijn werk om regelmatig uit eten te gaan. Heerlijk en fijn en luxe. Maar dat zit er in de corona-lockdown natuurlijk niet in (Nederlandse horeca — we leven enorm met jullie mee!). Dus grijp ik deze weken thuis aan om zelf achter het fornuis te kruipen. Gelukkig ook in minder barre tijden mijn grote hobby.

Natuurlijk ligt ook naar de supermarkt gaan in deze tijden een beetje gevoelig (niet te vaak, voorzichtigheid geboden, geen gehamster). Dus probeer ik zoveel mogelijk aan de slag te gaan met mijn altijd goed gevulde voorraadkast en vriezer. En dat doe ik met de hulp van twee geweldige kookboeken en één topper van een online receptendatabase.

Lang leve Alison Roman

Ze is één van de vaste food writers van de New York Times en kookboekenauteur van de bestsellers Dining In en Nothing Fancy. New Yorker Alison Roman staat bekend om haar heerlijke recepten, vaak met veel zogenaamde pantry ingredients: houdbare spullen die je bijna altijd voorradig kunt hebben dus. Ideaal voor dit moment, weet ook Alison zelf. "Ik doe mijn uiterste best om mijn recepten te focussen op wat er in de voorraadkast ligt, en ze zó flexibel te maken dat je kunt wisselen van ingrediënt op basis van wat je toch al in huis hebt."

Dat leverde naast haar boeken de laatste weken onder ander deze twee toprecepten op: een pasta met sjalot, tomatenpasta en ansjovis (haar favoriete ingrediënt, maar zó verwerkt dat je het écht niet proeft) en een noedelsoep met allerlei uitwisselbare smaakmakers.