Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó zit je mondkapje meteen een stuk beter

Simpele truc, werkt ook voor stoffen kapjes. Een mondkapje dragen is niet fijn, maar ziek worden is dat ook niet. En gezien de ontwikkelingen elders, zou het best eens kunnen dat het in Nederland tijdelijk verplicht wordt ook buiten het openbaar vervoer een mondkapje te dragen in bijvoorbeeld win...

Zó zit je mondkapje meteen een stuk beter

Simpele truc, werkt ook voor stoffen kapjes.

Een mondkapje dragen is niet fijn, maar ziek worden is dat ook niet. En gezien de ontwikkelingen elders, zou het best eens kunnen dat het in Nederland tijdelijk verplicht wordt ook buiten het openbaar vervoer een mondkapje te dragen in bijvoorbeeld winkels en gemeenschappelijke ruimtes.

Het nadeel van veel mondkapjes is dat ze aan de zijkant niet helemaal goed afsluiten, waardoor je niet optimaal beschermd bent. Tandarts Olivia Cuid heeft daar een handige oplossing voor gevonden: het is een kwestie van twee knoopjes en even instoppen, kijk maar.

Voor wie het filmpje te snel gaat:

  • Vouw je masker in de lengte dubbel
  • Leg een knoop in de lussen, zo dicht mogelijk bij het masker.
  • Open het masker en doe het op. Naast de lusjes zal nog een kleine opening zijn, die je kun instoppen zodat het masker helemaal afsluit.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in