Zinderend heet weer vraagt om een koel glas.

Staat er niets meer koud in de koelkast? Nouveau weet raad: met deze slimme trucs zit je toch in een mum van tijd achter een koel, bepareld glas.

  • Wikkel een natte (lees: druipdroge) theedoek of nat keukenpapier om de fles of het blikje en leg het zo in de diepvries. Binnen een kwartier is het heerlijk koud om te drinken. Even opletten: deze tip is niet geschikt voor drankjes met bubbels, die kunnen barsten in de vriezer #rommeltje
  • Dompel de fles onder in ijs en strooi en een flinke portie zout over. Zout water heeft een lager vriespunt dan zoet water, waardoor de temperatuur van het ijs onmiddellijk zakt en je drankje heel snel afkoelt.
  • Geen à la minute-tip, maar wel eentje om de rest van de zomer plezier van te hebben: leg een zakje schoongemaakte druiven in de vriezer. Ze kunnen dienen als ijsblokjes, maar verdunnen je drankje niet en als je glas leeg is, vind je onderin nog een lekkere koude fruithap.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad