Ach, dat waren nog eens tijden, toen we niet de hele dag onze smartphone binnen handbereik hadden om FB en Instagram te checken en uitkeken naar ons dagelijkse Hyves-momentje. Vraag jij je ook nog weleens af wat je er dan allemaal postte, dan is er leuk nieuws.

We kwamen het tegen op de sites van onze jongere zusjes Cosmopolitan en Amayzine en het is te leuk om niet even te delen: je kunt je oude Hyves-profiel terugzien. Dankzij een hack The Best Social Media deelde, is het mogelijk om weer eens te kijken waar jij je banaantjes voor liet dansen :-)

Je moet er wel even voor gaan zitten, want omdat Hyves niet meer bestaat, heb je er de site Wayback Machine voor nodig. Deze machine archiveert alles wat ooit op het internet gestaan heeft, waaronder dus zo'n 9 miljoen Hyves-profielen. Ook moet je je gebruikersnaam nog weten, dus dat wordt waarschijnlijk even graven in je geheugen (tenzij je al twintig jaar overal dezelfde naam gebruikt, dan wordt het trouwens weleens tijd om eens te lezen hoe dat beter/veiliger kan). Type je gebruikersnaam, met daarachter .hyves.nl in de zoekbalk et voilà!

En? Word je er helemaal nostalgisch van of is het vooral gênant? Als dat laatste het geval is, wil je je profiel misschien liever verwijderen uit het archief. Dat kun je op deze manier doen. Op deze site staat ook een voorbeeldbrief waarmee oud-Hyvers een verwijderingsverzoek kunnen indienen.

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in