Handige wegwijzer in smaken en voorkeuren.

Last van wijnsleur? Nieuwe app Pingza helpt je om je lijstje favorieten uit te breiden op basis van je voorkeuren in fruit, warme maaltijden en desserts. Wie bijvoorbeeld houdt van fruit met een zuurtje, zoals passievrucht en mango, zou eens een aromatische Gewürztraminer kunnen proberen.

En wie meer houdt van een knapperige appel of cheesecake, is beter af met een wijn die een 'rond mondgevoel' heeft, zoals Chardonnay. De app kan de zoektocht zelfs zo verfijnen dat als je houdt van zachte groene kruiden als tijm, laurier en basilicum, je een wijn van Melon de Bourgognedruiven in een Muscadat lekkerder zult vinden dan een kruidige, bloemige Gewürztraminer.

Article continues after the ad

Liefhebber van zwarte koffie of sterke thee? Dan zal een Chianti van Sangiovese-druiven je het best bevallen, of anders een rode Bordeaux. Houd je van tropisch fruit, dan zul je eerder vallen op Zuid-Amerikaanse wijnen. Geef je de voorkeur aan appels of peren, dan kun je beter eens een crispy Chablis proberen. De app is Engelstalig, maar je kunt er ook goed mee uit de voeten voor het wijnschap in een goed gesorteerde Nederlandse supermarkt of slijterij, om je favoriete wijnrepertoire mee uit te breiden. 

Foto's (c) iStock, Pingza

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in