Smetplekken zijn niet sexy…

De tropische temperaturen brengen de nodige ongemakken met zich mee in de categorie zweetsnor en klotsende oksels.

Daar valt met deppen en deo nog aardig mee te leven, maar dijen die tegen elkaar aan schuren en plakken, en zo pijnlijke uitslag en jeukende smetplekken veroorzaken is een ander verhaal.

Hoe pak je 'chub rub' aan zonder meteen op een lange broek terug te vallen? Een paar suggesties:

  • Draag onder een rok of jurk een katoenen onderbroek met lange pijpjes en vermijdt even elke vorm van een korte broek.
  • Is je huid nog intact, dan kan een anti-transpirant deoroller uitkomst bieden. Je zult op een dag wel een paar keer moeten rollen om het effect te blijven houden, dus stop er eentje in je tas.
  • Een dun laagje vaseline gaat de onprettige frictie tegen, maar draagt bij warm weer niet zo prettig: het is warm en plakkerig. Topproduct is Smooval, een huidcontact-spray die een onzichtbare beschermlaag over je huid legt en die zo beschermt tegen schuurplekken. Het effect houdt zo'n vier uur aan, daarna moet je even bijsprayen.
  • Is je huid al beschadigd (rood, vlekkerig, gevoelig) dan kun je de plekken het beste voor het slapen gaan insmeren met een verzachtende crème tegen smetvlekken zoals Sudocrème of Natusan. Voor overdag: na het douchen lauw droogföhnen, babypoeder erop (of eventueel weer wat crème en een onderbroek met lange pijpjes aan. Na een dag of twee zijn de plekken dan meestal weer verdwenen.  

Foto (c) iStock

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in