Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 tips voor een succesvolle videovergadering

Een post-it op de deur kan bijvoorbeeld geen kwaad. Je ontkomt er in deze thuiswerkweken niet aan: videovergaderen met collega's om even de voortgang door te spreken. Laat je huisgenoten weten dat je niet gestoord mag worden en ga dan aan de slag.  Zó kom je zo professioneel mogelijk over in een ...

10 tips voor een succesvolle videovergadering

Een post-it op de deur kan bijvoorbeeld geen kwaad.

Je ontkomt er in deze thuiswerkweken niet aan: videovergaderen met collega's om even de voortgang door te spreken. Laat je huisgenoten weten dat je niet gestoord mag worden en ga dan aan de slag.  Zó kom je zo professioneel mogelijk over in een thuisomgeving.

1. Als je niet aan het woord bent, zet je je zelf op mute.

2. Oefenen helpt tegen cameravrees. Kijk af en toe naar jezelf of je gesprekspartner, maar om oogcontact te maken moet je af en toe ook echt even in de webcam kijken. Wissel het af. In een normaal gesprek kijk je iemand ook niet voortdurend aan.

3. Zorg dat de internetsnelheid stabiel blijft, dus even geen Netflix of online gaming voor huisgenoten.

4. Wat je ook aantrekt, in elk geval geen ruitjes of streepjes, geen felle kleuren en draag zo min mogelijk sieraden die afleiden. 

5. Zorg voor goede audio, zodat je geen moeite hoeft te doen om iemand te verstaan. Of doe een headset op, hiermee worden alle achtergrondgeluiden automatisch gefilterd.

6. Realiseer je: hoe verder weg je bij de camera zit, hoe kleiner je op het scherm verschijnt. Probeer je handen in beeld te laten verschijnen: je communiceert immers ook daarmee.

7. Zet een niet al te felle lamp recht achter de webcam.

8. Veel programma’s waarmee je kunt videobellen, hebben een chatfunctie. Hiermee kun je aangeven dat je ergens op wil inhaken.

9. Neem regelmatig een pauze.

10. Zwaai bij het afscheid.

Foto (c) iStock

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!