Kerstkramen, glühwein, warme chocomel en prachtige ijsbanen: een kerstmarkt. Je hoeft niet per se de grens over om er eentje te bezoeken. Ook in Nederland zijn er genoeg. 

Ervaar de magie van Kerstmis op deze vijf mooie Nederlandse kerstmarkten.

1. Magisch Maastricht (t/m 1 januari)
De Limburgse hoofdstad maakt er elk jaar een feestje van en pakt altijd groots uit. Zo ook dit jaar weer. De kerstmarkt (deels overdekt) heeft ook een nostalgische look. Je vindt er een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad en heel veel traditionele activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Tweede dag weekendje Maastricht ..dankjewel lieve Bärbel...

Een bericht dat is gedeeld door @ rene.oostrum op

2. Den Haag (15 t/m 24 december)
Glühwein, sfeerverlichting en kerst accessoires, je vindt het allemaal op de Royal Christmas Fair aan het Lange Voorhout in Den Haag. Je kunt er elke dag van 12.00 uur tot 21.00 uur en op 24 december van 12.00 uur tot 18.00 uur slenteren langs kraampjes met hebberigmakende spullen, winterse lekkernijen eten en genieten van gratis optredens. Klik hier voor meer informatie.

 

Sta jij al op de foto met de Kerstman? Tag ons en gebruik #royalchristmasfair en wie weet reposten we jou foto!

Een bericht gedeeld door Royal Christmas Fair (@royalchristmasfairthehague) op

 

3. Drijvende kerstmarkt in Leiden (15 t/m 27 december)
Vorig jaar won deze kerstmarkt op het water de Kerstmarkt Award. Niet zo gek, want de drijvende kerstmarkt staat bomvol (75 stuks) mooie en gezellige chalets. Klik hier voor meer informatie.

4. Christmas Dreams in Roermond (t/m 7 januari)
Schaatsen, schaatsen en nog eens schaatsen tijdens deze kerstmarkt in Roermond. Het Munsterplein is ook dit jaar omgetoverd tot een leuke kerstsfeermarkt. Wat vind je er? Heel veel houten chalets, ongelooflijk veel lekkers (denk aan grillworsten, gepofte kastanjes en wafels) en ja een schaatsbaan.

 

Leuk hoor #limburg #christmas

Een bericht gedeeld door Sylvia Cool (@sylviacool66) op

5.  De Winter Parade in Amsterdam (t/m 1 januari)
Ook onze hoofdstad mag in dit lijstje niet ontbreken. Geïnspireerd door kerstevenementen in New York, Londen en de Duitse kerstmarkten is de Rai omgetoverd tot de Amsterdamse Winterparade. Je vindt er 700 vierkante meter aan gezelligheid: schaatsen onder een deken van lichtjes, het ultieme uitzicht over Amsterdam ontdekken vanuit het 50 meter hoge mega reuzenrad en opwarmen in de Winter Wellness. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Kerstmarkten.nl
Beeld: Hollandse Hoogte

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!